'Duurzamere' supermarktbranche rekent op vier procent groei

De omzet van de supermarktbranche komt dit jaar uit op 39 miljard euro. Dat is de verwachting van brancheorganisatie CBL. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 37,5 miljard euro.

CBL-voorzitter Bert Roetert noemt de groei van vier procent ‘een positief resultaat voor de supermarktbranche’. Duurzaam voedsel draagt daar volgens hem in toenemende mate aan bij. Eerder deze maand bleek dat de omzet van duurzaam geproduceerd voedsel met dertig procent is gestegen tot 3,6 miljard euro.

Het CBL haakt nu in op die beweging door af te spreken dat er in 2030 minder verpakkingen in de supermarkt zijn. “En de verpakkingen die we dan gebruiken zijn van gerecycled materiaal gemaakt”, aldus Roetert. De ambitie is onderdeel van het nieuwe klimaatplan van de brancheorganisatie, dat in het najaar wordt gelanceerd. Daarin is ook aandacht voor het terugdringen van voedselverspilling, de inzet op energiebesparing, schone energie en efficiënter vervoer van levensmiddelen.

De branche heeft verder afspraken gemaakt met staatssecretaris Stientje van Veldhoven over het tegengaan van zwerfafval. Het CBL wil daar samen met fabrikanten en leveranciers ‘een forse bijdrage’ aan leveren door bewustwording bij de consument te creëren en het zo makkelijk mogelijk te maken om afval weg te gooien.

Bron: https://retailtrends.nl/news/53025/duurzamere-supermarktbranche-rekent-op-vier-procent-groei

 


© 2015 - 2022 RetailBirds BV · Privacy statement